Bi bilo v Parizu manj žrtev, če bi imeli ljudje pravico do posesti orožja?

8. Dec 2015 09:37

gun-dealerPo streljanju v San Bernardinu v Kaliforniji, v katerem je bilo ubitih 14 ljudi, so ameriški mediji ponovno odprli temo omejevanja pravice do posesti orožja. Kot so navajali mediji naj bi namreč bilo to streljanje že 355. množično streljanje letos. A ta številka je, kot pišejo na blogu Kavarna Hayek, pretirana.  Po definiciji FBI naj bi namreč bilo samo 21 streljanj takih, ki bi jih lahko opredelili kot množična streljanja.

Kot je prepričan avtor zapisa, bi lahko preprečili marsikatero množično streljanje, če bi bile žrtve oborožene.

Slednje pomeni, da ima posameznik pravici do samoobrambe, če je napaden. Še posebej velja za primere kot je bil pariški pokol oziroma teroristični napad. Ne gre za to, da bi zatajila policija, ampak za to, da policija v teh primerih preprosto ni dovolj hitra, da bi prišla na prizorišče streljanja. V takih primerih je edina možnost, da ostanete živi, samoobramba. To pa država državljanom odreka, čeprav gre za temeljno človekovo pravico, ki obstaja že od pamtiveka. Kar pomeni, da se lahko tudi oborožijo. Toda država jim tega ne pusti.

V zapisu navedejo tudi nekaj primerov, ko so množične pokole s še več žrtvami ustavili ravno oboroženi posamezniki, ki bi lahko postali žrtve.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]