Bi se pridružili Šiškovi Štajerski vardi?

10. Sep 2018 11:45

Andreja Šiška, samorazglašenega vojvodo dežele Štajerske in poveljnika zamaskirane skupine delno oboroženih deželanov, so včeraj zvečer izpustili iz pridržanja.

Zaradi suma ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve ga je namreč zadržala policija, tožilstvo pa predlagalo pripor, a ga je preiskovalni sodnik pozno sinoči izpustil domov, saj tožilstvo “ni v zadostni meri utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja.”

Minule štiri dni se je kot največja grožnja ustavni ureditvi Slovenije Šiško pojavljal v vlogi prve zvezde televizijskih novic. 

Kako Šiškovo početje ter njegovo policijsko in medijsko obravnavo vidite vi, in če bi se pridružili njegovi Štajerski vardi pa vas sprašujemo v anonimni anketi.

Po oceni dežurnega preiskovalnega sodnika tožilstvo “ni v zadostni meri, s predloženimi dokazi, utemeljilo suma očitanega kaznivega dejanja. Zato po oceni dežurnega preiskovalnega sodnika ni bilo podlage za odreditev pripora,” so sporočili z mariborskega sodišča. Dodali so še, da bo “o nesoglasju (nestrinjanju) med dežurnim preiskovalnim sodnikom in predlogom pristojnega tožilstva za odreditev pripora odločil zunajobravnavni senat tega sodišča.”

“Vem, da ne morem biti kriv, ker nismo naredili ničesar. Dosegli pa smo to, kar je bil načrt. Načrt je bil absolutno razburkati Slovenijo,” je ob tem povedal Andrej Šiško. Dodal je, da je s tem želel zgolj pokazati, v kakšni državi živimo, da takrat, ko je kandidiral po vseh zakonskih pogojih, ni imel nikakršne podpore in medijskega spremljanja, zdaj pa je bilo drugače.

Da to, kar se Šišku očita, nima vseh elementov kaznivega dejanja in da zato iz vsega ne bo nič, pa je že v soboto dejal Šiškov odvetnik Viktor Osim. Šiška je sicer v času zadržanja pred sodiščem vseskozi spremljala skupina kakšnih 30 podpornikov s transparenti.

Anketa: kako gledate na Šiškova dejanja?

In kako na Šiškovo samoorganiziranje, njegovo policijsko in medijsko obravnavo gledate vi? Vabimo vas k sodelovanju v spodnji anonimni anketi.

Create your own user feedback survey

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]