Blogerji o preiskavi Jankovića: važno, da je naš!

1. Okt 2012 08:04

V dneh po pridržanju in obsežni policijski preiskavi Zorana Jankovića in z njim povezanih podjetij, so svoj pogled na kriminalistično akcijo in morebitnih ozadjih strnili številni slovenski blogerji. Tudi tokrat so mnenja deljena, a tisti, ki v vsem skupaj vidijo zaroto in slepo verujejo “najučinkovitejšemu politiku”, so tokrat v manjšini. Na drugi strani se najdejo tudi takšni, ki v svojih zapisih ne morejo skriti privoščljivosti do tega, kaj se dogaja Zoranovi dinastiji.

Glavnina, med njimi tudi nekateri vidni levičarski komentatorji, pa so predvsem izpostavili problem logike “ni ravno pošten, ampak naš je”, kjer problematizirajo slepo vero v politike, tudi, ko je jasno, da njihove roke niso čiste. V to kategorijo sodi tudi t.i. “molk intelektualcev” – komentatorji levičarskih medijev, ki so (upravičeno) izpostavljali Janšev korupcijski škandal, so tokrat potuhnjeno tiho.

Blogerske zapise na to temo zbiramo v rubriki Blogerji pišejo, v anketi (desni stolpec spodaj) pa lahko izrazite vaš odnos do preiskave zoper Jankovića.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]