Bob leta 2012: makedonski fuzbaler Ibraimi najbolje ve, kaj je dobro za Slovenijo

21. Jan 2013 13:17

“Na kraj pameti mi ne pade, da bi pogledala, kaj na izdelku piše; je zdravo, ni zdravo, koliko konzervansov ima, je slovensko ali ni. Zame je pomembna samo cena. Kupujem tisto, kar je v akciji, in temu prilagajam svoj jedilnik.” To so besede dobitnice Večerove nagrade Bob leta, čistilke Jelke Bobonja.

Besede imajo svoj vsebinski pomen, ampak njihova sporočilna vrednost po mnenju Milene Miklavčič ni tako oplemenitena, kot ena druga, ugotavlja Milena Miklavčič. Njeno dušo je s svojimi besedami ogrel makedonski nogometaš Maribora Agim Imbraimi:

“Standard je v Makedoniji nižji, vendar nas medčloveški odnosi držijo pokonci. Ljudje zato ne propadejo, držimo skupaj. Zato, Slovenci, stopite skupaj v teh kriznih časih, precej lažje bo,”

Si prestavljate, da bi se, zahvaljujoč bobu leta – zgodil čudež, pa bi se Slovenci pričeli med seboj gledati malo bolj prijazno, popustljivo, tovariško, prijateljsko, z veliko več strpnosti, državljanske ljubezni in predvsem želje, da stopimo skupaj, zavihamo rokave, pljunemo v roke in si- kljub težkim časom, za katere smo tudi sami krivi- strnemo vrste in si pomagamo.

Ampak je to v Sloveniji sploh mogoče? Več pri Mileni Miklavčič …

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]