Branko Cestnik je zanetil vihar na desnici. Janša ga pošilja k eksorcistu.

5. Apr 2016 06:07

Pred dnevi je duhovnik, pater Branko Cestnik dal intervju za Mladino. Govoril je predvsem o prenovi slovenske cerkve in njenem morebiti novem odnosu do politike.

Njegov intervju pa je povzročil pravi mali vihar na desnem političnem polu. Najbolj je intervju vznemiril predsednika SDS Janeza Janšo, ki zadnje čase pogosto razburja z zapisi na tviterju. Tudi tokratni odziv namenjen Cestniku ni odstopal od običajnih Janševih komunikacijskih prijemov: Če je @BCestnik obseden, naj poišče ustrezno zdravstveno pomoč. Lahko tudi exorcista. Če ima dosje, naj se izpove.

Na žalitve prvaka stranke SDS zoper duhovnika, so se odzvali v podmladku stranke NSi (Mlada Slovenija) kjer so zapisali naslednje besede: “Zaradi drugačnega mnenja človeka pošiljati k eksorcistu? Nekateri pa se še sprašujejo o utemeljenosti poziva LN k več demokracije na desnici.

Na njihov tvit pa se je potem odzval in kakopak na Janševo stran stopil Sebastjan Erlah z izjavo, da desnica v Sloveniji ne potrebuje demokracije, ampak trdo roko. Več na blogu Kneza Koclja.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]