Čakajo nas novi pufi, preventivno pa stroge kazni za protestnike

19. Jul 2013 09:18

Vlada je s sprejetim rebalansom proračuna predvidela 1,5 milijardni proračunski primanjkljaj v letu 2013 a kaj, ko je že z junijem ta znašal 1,3 milijarde, kar je toliko, kot lani v celem letu.

Realistom je jasno, da tudi s planiranimi 1,5 milijardami primanjkljaja država letos ne bo zvozila, v maju izposojenega denarja pa v proračunu že zmanjkuje, tako, da bo do konca leta potrebno vzeti nov kredit za proračunsko likvidnost.

Pri tem ni odveč povedati, da Slovenija ob 8 milijardah letnega proračunskega prihodka že zdaj plačuje 900 milijonov evrov samo za obresti. Vsi novi davki, ki jih je sprejela vlada, naj bi po optimističnih napovedih letno prinesli 500 milijonov evrov prihodkov, kar ni dovolj niti za obresti na aktualni dolg.

Potem, ko so Janševi vladi očitali, da straši ljudstvo, pa je za to vlado značilno, da ga slepi z neko fiktivno realnostjo in vedno novimi krediti.

Pohajalka meni, da je v ozadju novega zadolževanja le ohranjanje oblasti. Dodaten argument k temu so nove enormne kazni za organizatorje neprijavljenih protestov, ki se pripravljajo; verjetno pričakujejo preventivni učinek?

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]