Časopis Delo se je izognil ravnatelju, a se senzacionalistično in nepietetno lotil ustreljenega Jamnika?

22. Dec 2014 13:23

delo-jamnik-kemijski-institut-ozadjaPotem ko so se nedavno v časopisu Delo, ob “kabinetni aferi” izognili senzacionalističnemu pisanju o ravnatelju, pa se zdi, da so se tokrat lotili podobnega poročanja o ustreljenem direktorju Kemijskega inštituta Janku Jamniku.

Je časopis Delo ravnal senzacionalistično in pogojno tudi nepietetno s tem, ko je objavil prispevek, ki nakazuje možne razloge poskusa uboja direktorja Kemijskega inštituta v času, ko se je ta boril za življenje, se v tokratnem zapisu sprašuje dr. Boris Vezjak?

Kot v svoji analizi med drugim piše Vezjak, so po trditvah Dela želeli v ponedeljek, 15. decembra letos, objaviti zgodbo o »spornem delovanju v Kemijskem inštitutu« a naj bi, kot so kasneje obrazložili v časopisu, objavo le tega, zaradi dogodka na Viču, prestavili na kasnejši čas. Članek so nato objavili v četrtek 18. decembra, ko se je Jamnik še boril za življenje. Pri tem pa je med drugim zanimivo dejstvo, da se je tragični dogodek zgodil v torek 16. decembra in ne 15. decembra, ko naj bi časopis načrtoval objavo. Prav tako se postavlja vprašanje, zakaj so ga objavili med tem, ko se je Jamnik še boril za življenje.

Vezjak v nadaljevanju navede še nekaj nelogičnih dejstev okrog omenjenega poročanja časopisa Delo.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]