Acosta proti Trumpu. V resnici se na tisti novinarski konferenci ni zgodilo nič strašnega

10. Nov 2018 08:05

Odnosi med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in večjim delom medijev so že dolgo časa zaostreni. Nobena stran ni nedolžna. Donald Trump je pogosto nesramen, napadalen in laže. Mediji, ki ga napadajo, so enaki, polni neumnosti o tem, kako se ZDA spreminjajo v diktaturo, kako so Rusi vplivali na ameriške predsedniške volitve, kako se napada svobodo govora.

Po torkovih vmesnih volitvah, ki so se končale  z delnim uspehom za demokrate, ki so osvojili predstavniški dom in delnim uspehom za republikance, ki so obdržali senat, je ameriški predsednik Donald Trump, na novinarski konferenci v Beli hiši imel spopad sporočevalcem CNN-a, Jimom Acosto. Ta je bil pričakovan in nič kaj posebnega. Acosta je postavil neprijetno vprašanje, Trump se je odzval agresivno, ker Acosta ni hotel predati mikrofona, mu ga je hotela odvzeti uslužbenka Bele hiše in prišlo je do zelo kratkega stika med njim in uslužbenko.

Posledica,  Bela hiša je Jimu Acosti odvzela akreditacijo.

Najprej, če nekdo noče odgovarjati na vprašanja, tudi če je to sam predsednik ZDA, to ni napad na svobodo govora. Vsak posameznik ima vso pravico, da ne odgovarja na vprašanja. Novinarji niso nobena sveta klika, da bi jim to pripadalo. Tudi nobenemu ne pripada avtomatsko pravica, da lahko pride na novinarsko konferenco v Belo hišo.

Če Trump noče videti Acoste, mu lahko odvzame akreditacijo.  Acosta lahko še vedno poroča o Trumpu, CNN ga lahko še vedno napada in njihovo delovanje ni z ničemer omejeno … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]