Dejan Steinbuch: Česa vse se morajo v SDS naučiti, da se naslednjič ne bodo tako blamirali

13. Feb 2019 07:37

Retorična vojna, ki je izbruhnila zaradi nedeljskega dogodka v Bazovici, kjer sta si dala duška Antonio Tajani in Matteo Salvini, koristi vsem vpletenim.

Ne le zato, ker bodo čez dobre tri mesece volitve v Evropski parlament, pač pa tudi zato, ker je Italija uradno v recesiji in njeni populistični vladi koristi preusmerjanje pozornosti na teme, ki so večno aktualne.

Druga svetovna vojna, komunisti, fašisti, eksodus Italijanov iz Istre in kraška brezna (fojbe) so za Salvinija kot naročeni.

Nič manj pa se tega konflikta niso razveselili v “Ljubljanski provinci”, kjer je vprašanje fašizma in komunizma odprlo stare rane državljanske vojne, v uvodu svoje kolumne na Portalu Plus zapiše Dejan Steinbuch.

Smo se sposobni zamisliti nad svojo invalidnostjo, ko gre za uveljavljanje strateških nacionalnih interesov? Kajti prav ob incidentu v Bazovici je kot smrljiva kanalizacija spet na dan udarilo prislovično sovraštvo med komunisti in radikalno desnico (nekoč so to vlogo igrali klerikalci oziroma domobranci), konkretno SDS, kjer se je njen dosmrtni predsednik Janez Janša v polemiki med Salvinijem in Šarcemmirno postavil na Salvinijevo stran. Neverjetno!

Še dlje je šel Branko Grims:

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]