Dodatni davčni inšpektorji ne bodo rešili ničesar

16. Apr 2013 08:03

Včeraj je bil objavljen seznam davčnih dolžnikov pri čemer mnogi poudarjajo, da bi bil del rešitve tudi povečanje števila davčnih inšpektorjev. Po mnenju avtorja bloga Neue Ekspres to ni rešitev. Potrebna je namreč ekipa strokovnjakov, ki se bo ukvarjala z vsebino ne pa s številkami.

Dodaja, da veliko podjetnikov propada ni načrtovala, zato tudi denarja niso poskrili. Seveda so med njimi tudi takšni, ki ne znajo s sveže pridobljenim denarjem in si nakopljejo kup dobrin z dragimi krediti in dragim vzdrževanjem.

A večji problem, kot meni bloger, so tisti, ki se zavestno podajo na pot kriminala in davčnih utaj. Ti, ki se zavedajo, da je naša država formalistično skrpucalo, kjer je važno, da se v papirjih številke ujemajo, da so pike in vejice na pravih mestih, vsebina pa je najmanj pomembna. Ti ljudje, ki se načrtno ukvarjajo z ustanavljanjem, prodajo podjetij, reševanjem zablodelih lastnikov in raznimi finančnimi čarovnijami, podkrepljeni z odvetniškimi družbami in prijateljskimi sodniki ter v tem sistemu počnejo točno tisto, kar hočejo. In zaradi teh gre vse v maloro, še dodaja bloger.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]