Donald Trump z lahkoto porazil EU

29. Maj 2017 07:07

Prva tuneja po tujini ameriškega predsednika Donalda Trumpa in prve dame Melanie je postregla, poleg nekaj nenavadnih trenutkov, predvsem z velikim spoznanjem evropskih voditeljev. Trump jim je dal namreč dodobra misliti.

Donald Trump je po vehementnem odhodu iz Taormine po zasedanju sedmih najbolj razvitih (?) držav na svetu, kar je že sam po sebi vprašljiv izbor in opredelitev, brez sklepne tiskovne konference odpotoval domov. Zmagovito, celo bolj kot je verjetno sam pričakoval. “Ostale” države je z lahkoto porazil s 6:1, še posebej pa poklapano vodstvo Evropske unije (v razpadanju).

Donald Trump je pokazal, za razliko od drugih politikov, kako se vodi politika v interesu države, iz katere predsednik izhaja, in iz obljub svojim državljanom. Trump ni evropski predsednik oziroma vodilni v EU, da bi kogarkoli poslušal, kaj šele ubogal. Sprehodil se je po arabskem, judovskem in palestinskem svetu, bil pri papežu v Vatikanu, na sedežu NATO v Bruslju in na koncu še malo na Siciliji, kjer so naivni Italijani celo mislili, da se bo navdušil nad nastopom orkestra milanske Scale in še posebej nad italijansko opero. Njegov test EU in njenega vodstva je dal vedeti, da je niti ne jemlje več resno, kar bi posledično moralo odpreti oči predvsem nam, a se to seveda ne bo zgodilo… o “zmagoslavju” Donalda Trumpa na svojem blogu piše novinar Marijan Zlobec.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]