“Dragi moji evropski balkanci v zdravstvu v nedogled žal tako ne bo šlo več dolgo.”

18. Dec 2014 13:23

zdravstvo1“Slovensko zdravstvo bo vzdržalo verjetno še dolgo. Očitno ni več pomembna kakovost, odzivnost, kratke čakalne dobe, zadovoljstvo tako pacientov kot zaposlenih, prihodnost…, važno je, da ‘sistem’ fura dalje po starem. Zaposleni v zdravstvu delujemo na zadnje atome človeških zmogljivosti. Dragi moji evropski balkanci v nedogled žal tako ne bo šlo več dolgo.”

V nadaljevanju zapisa na blogu Zdravstvena pa Maja Novak, ki je devet let zaposlena na urgenci UKCLJ, iz prve roke razkriva probleme ki pestijo slovensko zdravstvo. Pričevanje temelji na dejanskem stanju različnih področij, dela na terenu, ambulant, itd.., in seveda vodstev ministrstev in zdravstvenih ustanov.

Pričujoč zapis pa zaključi z mislijo, da bi bil že skrajni čas, “da srčno udarite po mizi in odstranite številčne brezsrčne pokvarjene, nesposobne, grabežljive ljudi iz vodilnih funkcij ministrstva, zdravstvenih ustanov in ”praznih pisarn” z nazivi in visoko plačo. Lovke kapitalistične hobotnice je potrebno začeti sekati na začetku, da boste počasi prišli do glave. Žal se do danes ta Robin Hood še ni našel.”

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]