“Drnovšek mi je povedal, da ima hude bolečine, da celo noč ni spal, in me prosil, naj mu čim prej poiščem zdravnika”

22. Feb 2018 20:45

Bilo je enostavno veliko prezgodaj za običajni dnevni pomenek. Predvsem pa je skrajno redko klical ob takšnih urah. Morda ob raznih zapletih v delu vlade in vladne koalicije ali predlogu naj se pred odhodom v pisarno oglasim še pri njem doma.

Vendar je bil ta poletni dan povsem drugačen. Predsednik vlade dr. Janez Drnovšek se je umaknil v vladno rezidenco v Bohinju in pisal potrebne zabeležke za vrsto najavljenih srečanj in nastopov, ki so vsi imeli eno samo temo, članstvo Slovenije v Evropski uniji in zvezi Nato.

Bližale so se poletne počitnice, ki jih je kot običajno nameraval preživeti nekje v hribih, s prav tako običajno določenim urnikom sprehodov, teka in branja. Bil je povsem običajen dan. Razmere v takratni vladni koaliciji s Slovensko ljudsko stranko so bile poletno umirjene in jih ne bi mogel označiti s predsednikovim znanim geslom, s katerim je tolikokrat plašil novince, ki so prvič zasedli premiersko mesto, in še večkrat nasmejal stare politične mačke… o začetku zdravstvenih težav dr. Janeza Drnovška v nadaljevanju piše Borut Šuklje, prvi ki ga je Drnovšek poklical po neprespani noči, ko je čutil neznosne bolečine, ki so se kasneje izkazale za hudo bolezen.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]