Egipčani nameravajo od Rusije kljub ameriškemu nasprotovanju kupiti bojna letala

20. Mar 2019 08:37

Po tem, ko je Turčija, kljub nasprotovanju ZDA nabavila rusko orožje, bodo sedaj rusko orožje kupili tudi Egipčani. Tudi tokrat se s tem ne strinjajo ZDA. Piše Sašo Ornik – Jin:

Ponavlja se zgodba iz Turčije, kjer so ZDA prav tako kritične do nakuša ruskega orožja. V turškem primeru gre za protizračne sisteme S-400, Turki pa se že spogledujejo celo z modernejšimi sistemi S-500. Zaradi tega so tarča ameriških groženj, da ne bodo mogli več nakupovati ameriškega orožja, a te grožnje gredo v prazno.

Egipt in Rusija sta sklenila pogodbo o nakupu za 2 milijardi $ ruskih bojnih letal Su-35, dobava več kot 20 letal pa bi se naj pričela v letih 2020-21.

Gre hkrati za dokaz dobrih odnosov med Egiptom in Rusijo, še posebej, ker Rusi podpirajo predsednika el Sisija, ob tem pa tudi za posledico ruskega posredovanja v Siriji, ki je ob boju za ohranitev Asadovega režima in uničenja Islamske države, služila za preizkušanje in oglaševanje ruskega orožja. To se je v večih primerih izkazalo za odlično…nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]