“Državni uradniki so že zdavnaj okuženi s tajsko boleznijo treh opic”

10. Dec 2014 08:02

drzavna_upravaSte že doživeli trenutek, ko ste se za kakršno koli pomoč, pojasnilo, informacijo, ipd. obrnili na pristojne državne organe, kjer so si vas začeli podajati med internimi telefonskimi številkami kot žogo, nakar ste na koncu po možnosti ostali brez željenih informacij?

To se pogosto dogaja v “prezasedenem” državnem uradniškem aparatu, seveda pa to ni pravilo za vse državne uslužbence. Nekateri dejansko dobro in profesionalno opravljajo svoje delo.

Podobno izkušnjo je nedavno doživel Emil Milan Pintar, ki je na svoj elektronski naslov prejel pošto, s čudnim besedilom v katerem je bilo razbrati, da njegova znanka na delu v tujini potrebuje finančno pomoč za zdravljenje.

Kljub temu, da je posumil, da gre verjetno za poskus prevare se je naslednji dan, zgolj zaradi preventive, obrnil na Ministrstvo za zunanje zadeve, ki naj bi skrbelo za naše ljudi po svet. Doživel je scenarij podoben zgoraj opisanemu, ki je tako pogost za državne uradnike… kako je potekal telefonski pogovor opisuje v tokratnem zapisu.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]