Predvolilno povezovanje ali podganji ples na levici

16. Jun 2014 09:03

ratdanceŠe natanko mesec dni nas loči od ponovnih predčasnih volitev. Dogajanje na političnem parketu je seveda temu primerno pestro. Med tem ko je v luči povezovanja NSi ponovno ponudila roko sorodnim strankam, tudi SDS, pa tudi na levici še vedno poteka povezovanje oz. kot ga imenujejo nekateri podganji ples.

Emil Milan Pintar se v tokratnem zapisu, poleg uvodnega priznanja da so bili v Koaliciji civilne družbe naivni bedaki, cerkvene ordnunge NSi-ju ter doktorata iz »žaljive debilnosti« Eve Irgl, loti predvsem omenjenega povezovanja na levici oz. kot opisujoč dogajanje začenja v uvodu:

Najprej na odru zarišemo orientacijske točke: v sredino velik oval, vanj desno od sredine zapišemo SMC (Stranka Mira Cerarja), levo od sredine ZaAB (Zavezništvo Alenke Bratušek). Nato levo in desno od tega ovala zarišemo dva kroga: v skrajno desnega zapišemo (shizofrenični ne-)Verjamem, v skrajno levega (Sprte) stranke levice. V ozadju se slišijo divji tam-tam ritmi slovenskega predvolilnega povezovanja na levici.  Izvajalci oz plesalci se zberejo v manjše skupine, kjer ni natančno določeno, kdo daje takt. Cepetajo na mestu in mrmrajo…”.

Oznake: , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]