“Fašizem nam trka na vrata!”

24. Jun 2014 20:42

krizaOb odhodu Janeza Janše na Dob, kjer mora odslužiti dveletno zaporno kazen, se je pred zaporom zbralo ogromno število njegovih podpornikov, ki na Dobu vztrajajo še danes in naj bi tam ostali, dokler ne vidijo prvaka stranke SDS na svobodi. Plagiator vidi v tem zametke fašizma, saj naj bi po njegovih besedah stranka SDS sedaj organizirala podobne straže pred vrati zapora v katerem je zaprt njihov strankarski šef Janez Janša, kot ideološki malik članov stranke ter njihovih vernikov in zaslepljenih podpornikov.

Sočasno naj bi se vršil neviden medijski in politični ter ideološki pritisk na institucije te države, da naj se Janeza Janšo takoj izpusti iz zapora. Bloger pa se sam ne želi opredeljevati o vprašanju krivice ali nedolžnosti ter pravičnosti višine dosojene kazni, saj o tem, ali je nekdo za nekaj, za kar je obdolžen, tudi kriv ali ne, v vsaki demokratični sodobni družbi odločajo sodišča in nihče drug.

Protestniki pred zaporom v Dobu pa se zoperstavljajo slovenskemu pravosodnemu sistemu. Če pade slovenski pravosodni sistem in pristanejo sodišča v rokah raznih političnih, ideoloških ali drugih interesnih skupin, je padla demokratična država Slovenija in pristala v fašizmu, ob tem komentira bloger.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]