Gospod premier Marjan Šarec, čas je!

6. Apr 2019 09:15

Marjan Šarec se je pred štirimi meseci odzval na oglaševanje podjetij v medijih, ki širijo sovražne vsebine ter obsodil tovrstne medijske prakse.

S tem se je odzval na pozive in vprašanja glede oglaševanja državnih podjetij, ki oglašujejo v medijih, ki redno objavljajo sovražno vsebino.

To je bilo pred štirimi meseci, in kaj se je do danes spremenilo?

Piše Domen Savič: 

Spoštovani premier Marjan Šarec!

vašemu odzivu, ki ste ga decembra 2018 objavili na spletnem mestu vlade republike Slovenije, ste med drugim zapisali:

Želim opozoriti, da sovražne vsebine, med katerimi velja izpostaviti najmanj homofobijo in rasizem, zastrupljajo družbo, vanjo vnašajo razdor in le spodjedajo že tako krhka strpnost in sožitje. Meja dopustnega, že zdaj pogosto zabrisana, tako še bolj bledi. Res hočemo, da sprejemljivo postane prav vse?

Marjan Šarec, 2018

To je bilo pred štirimi meseci. Časnik Mladina je danes objavil šokantno vest o nepredstavljivih pritiskih madžarske vlade na slovenske politične predstavnike, ki naj bi pritisnili na določene medije, v katerih smo lahko zasledili kritiko madžarske oblasti.

Madžarske oblasti, ki svoj vpliv širi tudi po Sloveniji, ki v Sloveniji prek povezanih podjetij drži v oblasti propagandističen portal in televizijski program, kjer lahko še vedno gledamo oglase podjetij v lasti republike Sloveniji…nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]