Gospodarska rast in dobiček – to je bistvo vojne proti terorizmu

2. Okt 2014 08:02

vojna_denarZDA so do 25. septembra 2014 v napadih na Islamsko državo uničile 41 oklepnih vozil humve, s katerimi so prej opremile iraško vojsko. Cena vsakega je približno 250.000 ameriških dolarjev. Vozila pa so bila uničujena z bombami, katerih vrednost za en kos je 30.000.

Seveda so ob tem predstavniki ameriškega obrambnega ministrstva situacijo “diplomatsko” obrazložili, češ, da so teroristi pač zajeli in uporabili opremo ameriške izdelave in, ko so videli te teroriste, ki uporabljajo to opremo, so grožnjo morali eliminirati. Toda, ker je iraška vojska ostala brez opreme, jih bodo ZDA morale ponovno opremiti, da bo lahko dolgoročno varovala svoje meje.

Gre le za “manjši primer”, vreden “zgolj” 22 milijonov dolarjev, ki ga v tokratnem zapisu izpostavlja Rok Kralj. Predstavi pa še nekaj številk vojaških izdatkov, ki, kot je prepričan, koristijo le lastnikom korporacij in političnim elitam, sto tisočim prinašajo smrt in bedo ter hkrati ustvarjajo iluzijo o gospodarski rasti in ekonomskemu “zdravju” držav, ki se meri izključno s stopnjo BDP-ja.

Torej moramo biti izredno previdni, ko nas mediji ponovno “vlečejo” v vojno proti terorizmu, še opozori bloger.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]