“Gre za odstranitev Janeza Janše iz politike”

15. Sep 2014 13:22

shod_majniska_dekleracija_2014_2Že celih dvajset let se bojuje bitka za eliminiranje Janeza Janše. V trgovini z orožjem bi verjetno razširjena preiskava naplavila tudi deležnike, ki jih etablirana politična elita ne želi na zatožni klopi. Pa je Drnovšek v interesu države raje pometel problem pod preprogo. Za potrebe političnega boja so mediji vedno znova pogrevali orožarsko afero, vendar le v obsegu, ki bi naj diskreditirali Janšo. Premalo za odplavljenje tako trdoživega politika na smetišče zgodovine. In so čakali. Prišel je primer Patrie, uvodoma zapiše avtor bloga Prebliski, ki v nadaljevanju skuša argumentirati, da gre pri vsej zgodbi okrog Janeza Janše za njegovo odstranitev iz političnega prostora.

Kljub temu, da se sam sicer strinja s tistimi, ki trdijo, da Janša s svojo politiko cinizma in zajedljivosti v državo prinaša nemir, ki poglabljata razdvojenost Slovencev, pa pričakuje, da ostane poslanec in da se politika pokaže, da je dosledna v razumevanje zakonodaje.

Zakoni so bili namreč znani že prej, prav tako ni bilo interesa politike, da te spremenijo, poleg tega pa bi bilo pametneje, kot je še prepričan bloger, Janšo poslati v zapor šele po tem, ko bi bile izkoriščene vse pritožbene možnosti, ne pa tik pred volitvami.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]