GURS kriv veliko manj kot se to želi prikazati v javnosti

26. Feb 2014 13:23

davek_nepremicnine (1)Informativni izračuni nepremičninskega davka, ki jih je lastnikom nepremičnin nedavno razposlal GURS, so le potrdili domneve, da bodo ti izračuni vsebovali ogromno napak. Od nepravilnih podatkov o nepremičninah in lastnikih do zmotnih vrednosti nepremičnin in navedb informativnega izračuna davka. Zaradi vsega tega je jezo ob napovedi omenjenega davka zamenjalo že malodane cinično zbadanje snovalcev tega ukrepa.

Bloger Plagiator tako piše, da je prebivalstvo Slovenije v samo dveh mesecih tega leta doživelo že dve katastrofalni elementarni nesreči – žled in zakon o davku na nepremičnine. Ob vsem tem pa meni, da je GURS kriv veliko manj kot se to želi v javnosti prikazati. Njihova krivda bi namreč lahko bila le v tem, če o posledicah pospešenega uvajanja tega davka ter uresničevanja zakona o davku na nepremičnine, niso predhodno dovolj korektno seznanili avtorjev zakona in predstavnikov vlade.

Pri tem pa se vedno bolj postavlja vprašanje ali so predstavniki GURS-a sploh imeli priložnost predstaviti vse pasti urejanja podlag za izvajanje zakona in ali so sploh smeli kaj pomembnega k temu dodati?

Bloger v to, po včerajšnjem nastopu državne sekretarke na ministrstvu za finance Vraničarjeve na odboru za finance, ni več prepričan. Piše, da se je Vraničarjeva enostavno izgubila in se s svojimi izjavami prav grdo zapletla. Zaplete opisuje v nadaljevanju zapisa.

(V anketi na Drugem svetu – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, ali bi vlada Alenke Bratušek zaradi fiaska z davkom na nepremičnine morala odstopiti)

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]