Hrvaško zdravstvo v težavah

30. Jan 2019 16:07

V Sloveniji zadnje dni odmeva požar v Jeseniški bolnišnici, ki ga je namerno podtaknil eden izmed pacientov. Pa tudi sicer je slovensko zdravstvo prežeto s prenekaterimi težavami in aferami. A če se ozremo v našo južno soseščino je stanje še slabše.

Spletni portal Index.hr piše o situaciji v hrvaškem zdravstvu, ki je vse prej kot zavidljiva in kaže na to, v kakšen položaj lahko zdravstveni sistem pripelje politika. Zdravstvo pretresajo ena afera za drugo, bolniki pa predvsem zadnje čase o tem glasno spregovorijo (akcija #prekinimošutnju) in se sprašujejo, čemu plačujejo kar 16,5 odstotka od svoje bruto plače za zdravstvo.

Na Hrvaškem še vedno odmeva zgodba iz prejšnjega tedna, ko so iz bolnišnice v Reki po 11 dneh domov odpustili 72-letnega bolnika, ki se je tam zdravil zaradi pljučnice. Bolnik je v reševalnem vozilu med prevozom domov umrl – v vozilu namreč ni bilo medicinske sestre, voznik pa seveda tudi ni takoj opazil, da bolnik ne diha več. Preiskava primera še poteka, medtem pa v KBC Reka trdijo, da so zahtevali spremstvo medicinske sestre…več na blogu Čečkarije

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]