“Hrvati so se od nekdaj imeli za nekaj več, Slovenci pa trpeli za manjvrednostnim kompleksom”

12. Apr 2019 14:35

Ozračje med Slovenijo in Hrvaško je ponovno razgreto. Tudi tokrat so razlog prisluhi, a ne tisti, ki so Hrvaški dali razlog, da se distancira od arbitražnega sporazuma, temveč novi v katerih je bil ujet predstavnik avstrijske Styrie na Hrvaškem, 51-letni Ivan Tolj, ki je poklical neimenovanega direktorja globalne multinacionalke in skušal doseči neobjavo novice na portalu 24ur glede dokazov, da naj bi Sekolcu in Drenikovi prisluškovali Hrvati.

Za Portal plus je odnose med Slovenijo in Hrvaško pokomentiral dolgoletni zunanji minister Slovenije dr. Dimitrij Rupel:

Da si diplomacije in diplomati prisluškujejo, je znano. Zaradi tega se po svetu dejansko preveč ne vznemirjajo. Vse obveščevalne službe prisluškujejo konkurenci, le da slovenska stran ni bila pripravljena (zavarovana). Naša obveščevalna služba ni delovala dobro. Sova bi lahko enako kot so Hrvati zalotili Sekolca, zalotila Vukasa. Slovenska vlada nima dobrih svetovalcev; ima slabo diplomatsko ekipo, Šarca je zapustil Kirn, strateški svet MZZ je sestavljen iz funkcionarjev, ki jih plačuje vlada…nadaljevanje na Portalu plus

Oznake: , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]