Branko Cestnik: Istospolna poroka kot razpoka na jezu

1. Mar 2017 13:23

Prejšnji teden je začel veljati zakon o partnerski zvezi, ki istospolnim parom prinaša enake pravice, kot jih ima zakonska zveza med moškim in žensko. Edina izjema zakona je, da istospolni pari nimajo pravice do oploditve z medicinsko pomočjo in posvojitve otrok.

In medtem, ko so nekateri mnenja, da istospolna poroka ni katastrofa za tradicionalno družino, je svoj pogled na istospolno poroko predstavil tudi pater Branko Cestnikkaterega izjava „Vsaka ljubezen je sveta“, ki jo je podal po zadnjem družinskem referendumu, je bila nominirana za Bob leta 2016.

Ljubezensko čustvo je sveto. Pripadnost drug drugemu, zvestoba, zanesljiva pomoč,… so svete kreposti tako v zakonskih kot v izvenzakonskih (koruzniških) skupnostih. Je sveto tudi ljubezensko čustvo med dvema istospolnima osebama, ki živita skupaj, ne manipulirata, ne eksperimentirata kot tista dva iz Petdeset odtenkov sive, pač pa si obljubljata zvestobo? Je. Nihče tega čustva ne sme zaničevati ter v imenu ideologije ali vere gaziti po njem kot tank preko gredice, med drugim zapiše Cestnik.

Toda kaj je potem narobe z istospolno poroko? Odgovor najdete v nadaljevanju zapisa.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]