J.P.Damijan: WTF?? Vlada se je predala avstrijskim interesom

24. Feb 2015 08:02

gradnja-tiraPotem, ko je vlada naznanila, da denarja za financiranje drugega tira ni in da se pred sklenitvijo javno-zasebnega partnerstva tega enostavno ne sme graditi, so mnogi omenjeno potezo razumeli, kot predajo avstrijskim interesom. Avstrijski strateški interes je namreč, da naredi obvoznico okrog Slovenije. Da uspe spraviti tovor, ki gre zdaj prek Slovenije, na avstrijske prometnice.

Predstavnik sindikata žerjavistov in transportnih delavcev Luke Koper, je ob tem izjavil: “Iz vseh teh sklepov je mogoče razumeti samo to, da je bolj kot gradnja drugega tira pomemben nov lastnik ali koncesionar Luke Koper. Vse je temu podrejeno. Nihče ni strokovno ovrgel stališč ekonomista Jožeta P. Damijana.”

Slednji je že pred časom v svojem zapisu predstavil dejstva zakaj se nobenemu zasebniku ne splača vlagati v drugi tir in da je iskanje zasebnega investitorja, torej javno zasebno partnerstvo (JZP) pri gradnji 2. tira absolutno nerealistično.

“Mar ne bi bilo bolj moško reči, da se je vlada predala avstrijskim interesom in da drugega tira ne namerava graditi? Ne pa se izgovarjati na zasebnega vlagatelja, ki ga ni in ga v takih projektih ni mogoče biti. In da bo namesto tega pač raje gradila neke majhne petty projektiče, ki jih nihče ne rabi.”, odločitev vlade komentira dr. Jože. P. Damijan.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]