Janša, Bratuškova in Pahor zreli za ovadbo zaradi dejanj v škodo države?

5. Avg 2015 08:37

bratusek_jansa_pahorPretekli teden je nadzorni svet SDH potrdil prodajo NKBM ameriškemu finančnemu skladu Apollo za 250 milijonov evrov. Okvirni dogovor o tej prodaji je bil sicer sklenjen že za časa vlade g. Janše, obvezujoča dokumenta (SA 33229 (2012C) in SA 35709 (2013N)) pa je podpisala vlada gospe Bratuškove.

V teh dokumentih naj bi bile zapisane tudi vse omejitve glede poslovanja NKBM in NLB. Med drugim, da dokapitalizirani banki ne smeta širiti posla, da morata ponujati zainteresiranim podjetjem nesprejemljive pogoje (in jih tako usmerjati v tuje banke), da mora cena obeh bank padati in  da moramo NKBM prodati do konca leta 2015, NLB pa do konca leta 2016.

Iz teh dokumentov je, po mnenju blogerja Naš Tito, “jasno razvidno, da sta Janez Janša in Alenka Bratušek storila velezločin proti slovenskemu narodu. Najmanj, kar bi moral javni tožilec storiti je, da bi ju obtožil kriminalnega dejanja v škodo države.”

Dodaja, da bi enako lahko doletelo tudi Boruta Pahorja, ker naj bi kot predsednik vlade bankam prepovedal dajati posojila.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]