Je napočil čas za “veliko koalicijo”?

12. Maj 2013 09:32

Obubožana Slovenija postaja podobna nedorasli, močno ranjeni in krvaveči delfinki, v katero se zaganjajo tri jate plenilcev: belo-sive vatikanske orke, sinjeplavi neoliberalistični tajkunski morski psi in jate državnouradniških piranh, ki jih ni mogoče zaustaviti, ko zavohajo kri in kapital. Tako Emil Milan dojema aktualno dogajanje v Sloveniji.

Po njegovem mnenju bi morala vlada Alenke Bratušek zmanjšati državno porabo in s proračuna postrgati pijavke, stabilizirati gospodarstvo, da bi več ljudi več delalo, povečati državne prihodke in uravnotežiti proračun in uveljaviti pravni red.

Bloger meni, da ji takšnih potez ne dovoljujejo politični veljaki iz ozadja, s čimer je hitro izgubila zaupanje ljudi. S tem dejanjem je vlada odprla pot razmišljanju, da je mogoče nastopil čas za veliko koalicijo: DS+ SDS+PS+DL, saj nobena vlada ni pripravljena zagristi v kislo jabolko.

Takšna koalicija pa ni mogoča, dokler v SDS vlada Janez Janša s svoj otrdo roko, zatorej se bloger sprašuje, če nam ostaja le še “trojka”.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]