Je Rudi Medved Janšev ali Šarčev ministrski kandidat?

8. Sep 2018 08:05

Ko je Marjan Šarec pred dnevi napovedal, da bo za mesto ministra za javno upravo predlagal Rudija Medveda, je Janez Janša preko twitterja izrazil redko videno zadovoljstvo.

Kot je znano, je Marjan Šarec Rudija Medveda predlagal namesto Tugomirja Kodelje, ki je bil umaknjen po zaslišanju na parlamentarnem odboru.

Kot piše Boris Vezjak je presenečenost in spremljajoče jo ugodje, hlinjeno ali ne, v manifestiranem emocionalnem patosu zelo netipično za avtorja, pa vendar nosi s sabo smiselno razlago v zgodovini političnih odnosov.

Partikularen primer, najbolje dokumentiran – njegova hčera Karina Medved je bila zaposlena v kabinetu nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše. Citiram: potem je prešla v holding HSE. Bila je asistentka evropske poslanke SDS Romane Jordan Cizelj. In znana je postala tudi po tem, da jo Arhiv Slovenije beleži med osebami, ki so pred leti kopirale dokumentacijo o velikovškem bombnem atentatu. To so v SDS takrat pripravljali za ustavno obtožbo nekdanjega predsednika države Danila Türka – in pri tem, kot se je izkazalo, na veliko prirejali arhivske dokumente.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]