Jože P. Damijan: privatizacija je nova verzija drame o partizanih in domobrancih

22. Jan 2015 13:23

damijan811Vroča tema privatizacije o kateri zadnje čase govorijo praktično vsi je rezultirala v objavi peticij. Tako tistih, ki privatizacijo podpirajo, kot tistih, ki ji nasprotujejo.

“Dobil sem dve prijazni povabili naj podpišem peticijo – eno od levičarjev, drugo od desničarjev. Vendar sem obe (prijazno) zavrnil. Prvič, ker peticij načeloma ne podpisujem (razen, kadar se jih sam spomnim, kar pa je redko). In drugič, ker seveda podpiram privatizacijo. Vendar po pameti. In mislim, da so vsi skupaj, tako levičarji (Proti) kot desničarji (Za), iz tega po nepotrebnem naredili dramo. Novo verzijo drame o partizanih in domobrancih. Kot da bo (spet) konec sveta.”, uvodoma zapiše dr. Jože P. Damijan.

Damijan, ki je, kot pravi, o privatizaciji pisal, ko so se drugi še igrali v peskovniku, v nadaljevanju zapisa tako obrazloži svoje videnje privatizacije in razloge za nepodpis katere izmed omenjenih peticij.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo katero peticijo v zvezi z načrtovano privatizacijo (bo)ste podpisali)

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]