“Kaj bomo s to j***** slabo banko?”

9. Dec 2013 08:09

dv631038Blogersko in medijsko pisanje  nekdanjega ministra in ekonomista, profesorja na ekonomski fakulteti Jožeta P. Damijana se bere kot znanstvena fantastika, napeta fikcija na kvadrat. Da, slaba banka nas bo rešila, nato še razlastimo tajkune in jih damo na beraško palico, pa nam bodo ekonomske rožce cvetele, s sarkastičnim pridihom začenja svoje razmišljanje Tomaž Švagelj.

Ampak ali se vam ne zdi, da je nekaj hudo narobe s tem scenarijem, se sprašuje. Puf je namreč vedno samo puf, dokler se ga ne vrne z obrestmi. Poleg tega, kaj bi pobrali tajkunom, v primeru njihovega razlastninjenja, saj so tako suhi kot cerkvene miši, do davčnih oaz pa naša davkarija ne seže. In to zloglasno ohranjanje zdravega jedra podjetij. Meni, da bodo  s prenosom na slabo banko to še vedno zdrava jedra le administracija bo podvojena.

Kot še zapiše, kaj bomo s to jebeno slabo banko, razen da nam bo pocuzala kar nekaj milijonov Evrov davkoplačevalskih. Je to rešitev? Kot meni ne, in v nadaljevanju predstavi njegov pogled.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]