Kaj je sploh bila tema zajtrka ministra Čuferja z Ameriško gospodarsko zbornico?

14. Feb 2014 13:23

uros_cuferKot je znano je bil minister za finance Uroš Čufer nedavno gost na zajtrku Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham). Vse kar je minister Čufer izjavil po zajtrku je bilo, da smo z zadolženostjo izgubili del samostojnosti, in da bo treba zaradi dolga zarezati v pokojnine, socialo in javno upravo. Ob tem pa se bloger En levi tip sprašuje kaj je dejansko bila tema tega zajtrka ter zakaj se je sestal z njimi.

Dodaja še, da bomo morda res prisiljeni rezati pokojnine in socialno državo, ampak prej bi želeli vedeti zakaj smo toliko zadolženi in kaj lahko naredimo za zmanjšanje dolga, ne da bi rezali socialo in večali revščino.

V nadaljevanju zapisa pa pokomentira še slabo banko oz. DUBT za upravljanje katere smo zaposlili, kot piše, poštenega tujca, ki je za svetovanje pošteno najel svojo bivšo in najverjetneje tudi prihodnjo zaposlovalko, družbo Quartz+Co.

Je pa, kot še ugotavlja bloger, svetovanje manjši del dolga, ki ga bomo pokrili s krčenjem socialne države. Večji del je sama DUTB na katero smo, po neznanih merilih, za neznano ceno, prenesli slabe dolgove. Da bi bil posel še boljši pa so nanjo prenesli tudi dobre dolgove, ki jih lastniki redno plačujejo. (foto: youtube)

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]