Kaj se gre Evropska Unija z Rusijo?

8. Avg 2014 07:06

eu_rusijaRazni neoliberalni ekonomisti in ideologi so že začeli s teorijami zarot, da bodo Rusi zaradi njihovih sankcij proti Zahodnim državam, kot odgovor na sankcije proti Rusiji zaradi Ukrajine, lačni. Rafael Zupančič – Raf je pogledal številke in iz tega izpeljal analizo, kako uničujoče bi lahko bile posledice zaostrenih odnosov med EU in Rusijo.

Posledice bodo, če ne bodo svetovni politiki prišli k pameti, uničujoče. Te se bodo po metodi bumeranga izdatno vrnile in jih bomo v obliki recesije čutile predvsem države EU, posledično tudi Slovenija, ki že sedaj več kot 50% hrane uvaža, piše bloger, ki dodaja, da se sicer vsi politiki zahodnih držav v zadnjem obdobju izdatno zavzemajo za večjo samooskrbo, a v resnici dobro vedo kako ranljive so njihove države na to.

Poleg vsega naj bi na plan prihajalo tudi vse več podatkov, da  je sestreljeno potniško letalo, kar je naravnost grozljivo, bilo na nek način žrtvovano v igri proti Rusiji in bi moralo pasti na ruska tla. Če je kdo mislil, da bodo Rusi kar ponižno molčali in gledali kako jih želi Zahod po scenariju arabskih revolucij osamiti in spraviti na kolena, se je najbrž krepko uštel.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]