Kakšen je “background” odstopljenega ministra Stepišnika?

21. Nov 2013 14:07

Takoj po sprejetju proračuna in zaupnice premierki se je začelo šušljati o rekonstrukciji vlade, na tnalu katere naj bi bil minister za gospodarstvo Stanko Stepišnik.

In res, v naslednjih dneh so se iz vseh vetrov začele pojavljati obtožbe na njegov račun, ki so eksalirale do prave medijske gonje. Na koncu Bratuškovi ni bilo potrebno drugega, kot “opraviti razgovor” in minister je odstopil sam od sebe.

Ste se ob vsem tem sploh utegnili vprašati, kaj je Stepišnik storil narobe?

“Počel je tisto, kar počenja večina iznajdljivih ljudi, pa naj gre za kmeta, podjetnika ali navadnega državljana. Zato je pravzaprav upravičeno presenečen, ko mu očitajo dejanja, ki so bila zaželjena in sinonim znajdene uspešnosti,” njegov “greh” definira Stric Marc.

V svojem zapisu predstavlja Stepišnikovo poslovno zgodovino, ki je bila na račun “iznajdljivosti” uspešna, a nikoli špekulativna ali nezakonita.

V kontekstu celotne zgodbe pa se po mnenju blogerja odpira ključno vprašanje:

Odstop ministra Stepišnika ne reši ničesar, če ne bo to uvod v resni razmislek, kdo je lahko sploh funkcionar in kakšne lastnosti od njega pričakujemo. Brez tega bo ostal politični linč in ena točka več za opozicijo.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]