Kdo je kriv za odstop Mira Cerarja? Sam in edino sam

15. Mar 2018 13:23

Premiel Miro Cerar je oznanil, da bo državnemu zboru podal odstopno izjavo. Razloge za svojo nenadno odločitev bo jutri podrobneje pojasnil predsedniku Borutu Pahorju, povod pa naj bi bilo dogajanje okoli drugega tira.

Dogodek je pod drobnogled vzel tudi Jože P. Damijan, ki ni mogel mimo Cerarjevega obtoževanja drugih za poteze njegove vlade. Prvič, povedal je, da je bila odločitev Vrhovnega sodišla kaplja čez rob in s tem podvomil v pravno državo. Profesor ustavnega prava na čelu vlade se je poslovil z insinuacijo, da bi bila odločitev Vrhovnega sodišča lahko politična.

In drugič, obtožil je lobije in koalicijske partnerje, ki da so ga ves čas ovirali pri izvajanju projekta drugi tir. To je seveda popolni nonsens, kajti za vse težave pri izvajanju tega projekta si je kriv izključno sam, dodaja bloger.

Kdo je torej “kriv” za odstop Mira Cerjarja? Sam in povsem sam. Bo pa po blogerjevih napovedih odstop njegove vlade priložnost, da se naslednja vlada loti izgradnje projekta na strokovno pravilen in transparenten način.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]