Kdo naj bo minister za zdravstvo?

27. Mar 2014 13:23

zdravstvoPotem ko je po zgolj mesecu dni na ministrskem položaju odstopila Alenka Trop Skaza se že ugiba kdo utegne prevzeti s korupcijo in lobiji prepleteno slovensko zdravstvo. Najbolj glasna so namigovanja, da bi na mesto ministra utegnil priti kirurg Danijel Bešič Loredan, omenja pa se tudi kirurga Erika Breclja.

Kot ugotavlja avtor bloga Prebliski, ki se je v tokratnem zapisu lotil problematike slovenskega zdravstva, bo moral biti bodoči minister fanatik in entuziast, ki bo želel nekaj spremeniti in bo pripravljen izdelati in speljati zdravstveno reformo. Na tej poti bo deležen močnih pritiskov, groženj, medijskega linča in padanja vlade na lestvicah popularnosti.

Alenke Trop Skaza namreč, po njegovem mnenju, ni ustrezala omenjenim karakteristikam. Zdela se je bolj kot krpanje vlade pred iztekom mandata.

Dodaja, da je zato ta projekt primeren le za močno vlado na začetku mandata. Ne strinja se tudi s tezo Sama Fakina, da mora biti na to mesto imenovan izkušen človek. Meni namreč, da se bo izkušen zavedal vseh pasti in se dela ne bo lotil resno.

Kakorkoli, pravih ljudi za ta položaj zagotovo ni več veliko.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]