»Ko njih več ne bo« bi bila kar primerna himna državljanov na teh volitvah

17. Maj 2018 08:38

Volitve razkrivajo marsikaj o slovenski politiki, še posebej v času sestavljanja vladajočih koalicij.  Zgodi se, da se čvrsta levica po nujnosti mora povezati s kakšno interesno stranko ali celo povsem desno profilirano.

Tako  si je tudi Dejan Žigan, prvak Socialnih demokratov, tri tedne pred volitvami privoščil hvalo Nove Slovenije. Ob tem je napovedal tudi potencialno koalicijo z Matejem Toninom. Pri Žiganovih očitno ne računajo, da bi med obema programoma lahko prihajalo do kakšnih nepremostljivih težav znotraj njihovega sodelovanja v vladi.

Na ravni človekovih pravic in resorja družine, ki ga tradicionalno pokriva prav SD, zaradi tega nekdo ne vidi niti kakšne težave v programskih izhodiščih okoli tega, da je treba delati na predporočni pripravi mladih na zakon in družino z možnostjo primernega izobraževanja in svetovanja, kot pravijo v NSi. In da je treba razumeti zavračanje »enakopravnosti istospolnih življenjskih skupnostih z zakonsko zvezo med moškim in žensko pri pravici do posvojitve otrok«.

Vsega tega si torej Dejan Židan močno želi in obžaluje, da ni mogel uresničiti že v sedanji koaliciji s Cerarjem. Najbrž tudi kakšnih pahorjanskih skupnih komemoracij in spominskih obeležij na istem kosu granita, kjer bi se družno spominjali partizanskih in domobranskih žrtev, piše Boris Vezjak.

 

 

 

 

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]