Kolinda Grabar Kitarović – predsednica, ki rada piše pisma

27. Apr 2017 07:07

Zadnje predsedničino odprto pismo je bilo zgolj naključno naslovljeno na tri bruseljske naslove Jeana Clauda Junckerja, Donalda Tuska in Antonia Tajanija. Predsedniki evropske vlade, Sveta Evrope in evropskega parlamenta so bili kot naslovniki izbrani zgolj zaradi pričakovane odmevnosti napisanega. Dejansko je bilo četrtkovo pismo hrvaške predsednice, Kolinde Grabar Kitarović, namenjeno najprej hrvaški politični javnosti.

Predsednica je obtožila slovensko vlado, da je kriva velikonočnih zastojev na hrvaških mejah, saj da naj bi uporabljala evropsko uredbo o sistematičnem nadzoru evropskih meja, kot sredstvo prisile in izsiljevanja Republike Hrvaške. Razlog za takšna dejanja,pa naj bi bilo hrvaško nepopustljivo stališče o dokončni kompromitiranosti arbitražnih postopkov o poteku meje med državama. In v tem delu je bilo pismo namenjeno tudi slovenski javnosti. Namenjeno z razlogom in ne slučajno. Predsednica je enostavno želela proizvesti nov spor s Slovenijo.

Predsedničino pismo je vsebinsko nepomembno in bi ga lahko kot takega prezrl. Pa vendar je bilo pismo napisano zaradi povsem določenega namena. In ta namen je potrebno razkriti, da bi lahko prebrali njegovo nenapisano, a dejansko vsebino… več piše Borut Šuklje

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]