Kongres Nove Slovenije: konec začetka

2. Dec 2014 08:07

foto187Na minulem kongresu krščansko-demokratske stranke NSi je mlada garda pod pokroviteljstvom stare-nove predsednice Ljudmile Novak resda stranko simbolno “osvobodila” Velikega brata na desni in dobila legitimnost za nadaljevanje svoje politične strategije, a od prevzetja praporja na desnici so še zelo daleč.

Za slednje bo najprej potrebno obuditi zavedanje o resničnem nasprotniku z drugega brega domače notranje-politične konstelacije, saj blokovsko liderstvo prinaša povsem nove izzive, drugačne od poigravanja z odgovornostjo pri petodstotni volilni podpori, piše Rok Čakš.

V primeru prerazporeditve politične moči na desni v prid NSi bo namreč konec prizanesljivega “božanja” s strani medijskega mainstreama, ter simpatičnega trepljanja od političnih kolegov z leve, opozarja bloger.

Mladi politiki Nsi so zagotovo na pravi poti, vendar preden opravijo z vsemi Janezi, Milani in drugimi zmaji na sceni, si morajo najprej zagotoviti zmago v lastni stranki. Tokrat je pač namesto njih zmagala gospa Novak, zaključuje Čakš.   (foto: Nsi.si)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]