NLB: Kraja pred očmi javnosti?

31. Maj 2017 13:23

Potem, ko je že kazalo, da bo prodaja NLB-ja potekala brez težav, se je začelo zapletati na vladi. SDH in finančna ministrica Mateja Vraničar Erman sta namreč predlagala, da bi poroštvo za morebitne stroške zaradi tožb hrvaških bank prevzela država. Brez tega naj cena delnice NLB-ja ne bi morgla biti postavljena dovolj visoko. Toda vlada poroštva ne želi dati.

Kaj se bo torej izcimilo bomo videli v naslednjih dneh in tednih. Medtem pa mnogi na namere vlade gledajo z veliko mero neodobravanja in pesimizma. Govorijo celo o novi veliki kraji, ki poteka pred očmi javnosti.

Tudi Valeri Kochmann ni prepričana, da vlada deluje v dobro državljanov.

O ozadju visokih poslov je ob revščini polovice Slovenije, najbrž težko razmišljati. Kdo se sprašuje o milijardah, ko ljudje na koncu meseca štejejo cente?

A prav pri sedem in več mestnih številih se začne problematika predvidene prodaje NLB. Konec leta 2013 so slovenski davkoplačevalci nazadnje dokapitalizirali NLB, in sicer v višini 1,551 milijarde evrov. Banka je letos samo v prvem četrtletju ustvarila 81.6 milijona dobička. Zakaj je predvidena prodaja, sploh če zdaj prinaša tudi dobiček? Samo zato, ker je Evropska komisija pred tremi leti blagovolila, da s slovenskim davkoplačevalskim denarjem rešujemo nacionalno banko, da smo zdaj zavezani k prodaji NLB?…

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]