Križev pot pred Hudo jamo

3. Apr 2015 09:02

krizev-potNa kraju enega največjih zločinov v zgodovini naroda, kjer so svojo kalvarijo zakopani za  enajstimi betonskimi pregradami trpeli in končali tisoči sinovi in hčere slovenske matere, ob letošnji veliki noči pripravljajo križev pot v spomin na njihovo in Kristusovo trpljenje.

“V Hudi jami so še vedno nepokopani zemeljski ostanki žrtev, shranjeni v plastičnih zabojčkih, ki čakajo človeka vredno zadnje počivališče. Kot Kristusu jim ni bila dokazana nobena krivda. Večinoma mladi, na začetku odrasle življenjske poti, so izginili v dneh, ko bi se morala slaviti svoboda. A svobode ni bilo za vse,” piše Jože Bartolj.

“Miselno se pripravljam na Križev pot pred Hudo jamo. Razmišljam o tem, kako so pozidali enajst pregrad, da se zločin ne bi odkril. Razmišljam o tem, kako nekateri še vedno mislijo, da so tam njihovi sovražniki. A niso! So le ostanki mučenih teles, ki trkajo na našo vest. Jih bomo še dolgo pustili ležati v gajbicah?” se sprašuje.

“Avion v francoskih Alpah se je raztreščil na majhne kosce. Nobeno truplo ni bilo večje od velikosti kovčka. Pa so vse pobrali, zbrali, analizirali in pokopali. Odkod tak razkorak v mišljenju in delovanju,” zaključuje razmišljanje bloger.

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]