Ku*c te gleda Združena levica

12. Jun 2015 08:37

luka_mesecZdružena levica v zadnjem času močno pridobiva na svoji priljubljenosti. V zadnji anketi Dela je celo prevzela vodstvo. Na to verjetno vpliva več dejavnikov, od tega, da je ta stranka ena izmed najbolj glasnih nasprotnic privatizacije, ki je zadnje čase zaradi prodaje Telekoma spet zelo aktualna, razočaranih volivcev levice, pa verjetno vse do tega, da morda nekateri v njej vidijo nekakšno slovensko Sirizo, ki da bi se znala upreti “mačehi” Evropi.

Seveda so na drugi strani tisti, ki Združeno levico vidijo kot stranko, ki s poceni populizmi prepričuje zmedene volivce levega političnega pola.

Zelo kritičen je Mitja Iršič, ki piše, da gre za stranko jugoslovansko zastavo vihtečih neosocialsističnih demagogov, ki se zavzema za vrednote, katerim smo leta 1991 složno pobegnili, ki koketira z anarhijo in muslimanskim ekstremizmom, ki jo je sproducirala starorežimska gospoda, katera se ne more sprijazniti z globalizacijo in odvzemom privilegijev, stranko ki je polna teorij zarot in sovraštva do uspešnih zahodnih držav, a hkrati ne vidi ironije, ko o koncu potrošništva in kapitalizma piše iz Facebookove aplikacije za iPhone, stranko, ki revščino izkorišča za nabiranje političnih točk, stranko, ki bi si želela, da se grdi kapitalisti odpovedujejo v prid revnih ljudi, hkrati pa noben od njih ni dal niti centa iz več tisočevrske parlamentarne plače za pomoč ljudem na socialnem robu…

Več v zapisu bloga.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]