Le kdo vam je opral možgane, da ste nesposobni državo doumevati kot podjetje?

10. Jul 2014 13:23

volitve1“Podjetje je skupina ljudi, ki se združijo zato, da bi zadovoljevali neke potrebe širše družbe. To je njihov cilj. Da bi ga dosegli-realizirali organizirano in učinkovito, imenujejo strokovno telo ali posameznika, katerega naloga je angažirati vse produktivne sile. Te pa so živa sila in produkcijska sredstva.

Ali ste naivno mislili, da je tudi delovni proces drugačen zato, ker smo spremenili družbenopolitični sistem? Kaj pa je alternativa podjetju? Otroško igrišče! To pa imate: Slovenija je država, zato je nekaj drugega kot podjetje. Kar pa pomeni, da je lahko le peskovnik!”, uvodoma zapiše Uroš Blatnik.

V nadaljevanju, ob razmišljanju na to temo in v luči prihajajočih volitev še dodaja, da bomo po volitvah dobili natanko takšno vlado, kot si jo večinsko želimo, vlado po svoji podobi. Kljub temu jo bomo preklinjali in bomo zelo nesrečni. Ker nam bo sproti izstavljala račune za našo shizofrenijo. Nihče od nas se namreč ni pripravljen odpovedati niti enemu evru, ker nam seveda pripada. Naj vzamejo onim drugim.

Tako shizofreno prelagamo breme z enega na drugega, nakar se po enem krogu vrne zopet k nam.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]