Levica z Janezom Janšo, lažni profil Luke Mesca. Kam to vodi?

30. Apr 2018 06:07

Levica je včeraj predstavila svojih 85 kandidatov za državnozborske volitve in med njimi se je pojavilo zanimivo ime.  Gre za umetnika in aktivista Janeza Janšo. Na desnici so ob tem številni skočili v zrak.

V podobnem času se je na družabnem omrežju twitter pojavil lažni profil vodje Levice, Luke Mesca, ki je bil kmalu zatem že ukinjen.

Ob te dveh zgodbah, ki se tičeta Levice, stranke ki sicer upa, da bo na državnozborskih volitvah podvojila število poslanskih mest, a bolj kaže na rezultat tam okoli 8%, se moramo vprašati, ali je to modro. Trdim, da ne eno, ne drugo, nima prostora v spodobni demokraciji. Kandidirati posameznika z istim imenom, kot ga ima voditelj opozicije, diši po poskusu  zamegljevanja. Kaj je naslednje? Da bodo stranke množično preimenovale nekatere svoje kandidate, jih vrgle v boj in na račun zmede med volivci uničevale svoje nasprotnike? In lažni twitter profili? Najprej v imenu satire ustvariš lažen profil, potem na tem profilu deliš največje neumnosti, na koncu pa te neumnosti razširiš še v svojih medijih, češ da so besede resničnega politika, ne lažnega profila. Mar to pomeni, da bodo na koncu politične stranke imele na desetine lažnih profilov svojih nasprotnikov, na katerih bodo bolj ali manj posrečeno zabavali čeznje, velikokrat pa poskušali volivce prepričati, da je nek politik resnično zapisal nekaj, kar v resnici ni?… Več piše Sašo Ornik – Jin

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]