Mavrična koalicija ne bo koristila nikomur

9. Avg 2014 09:39

mavricna-koalicijaOb sestavljanju nove vladne koalicije se začrtujeta dve diametralno nasprotni smeri razvoja in vse bolj jasno postaja, da se vodilna stranka – SMC nagiba k bolj soial(istič)nim kot liberalnim ekonomskim rešitvam.

Kljub vsemu si Miro Cerar prizadeva v koalicijo pridobiti Novo Slovenijo, saj bi njeno sodelovanje dalo videz bolj uravnotežene vladne sestave, obenem pa bi morda njena prisotnost služila kot priročen alibi za izpeljavo nekaterih nujnih, a pri levih volivcih nepriljubljenih ukrepov.

A sestavljanje Mavrične koalicije po mnenju Jina ni najbolj smiselna rešitev: “Zdaj si pa predstavljajte odnose v koaliciji, kjer en del vleče v eno, drug del pa v drugo smer. Nobena v celoti ne bo mogla uveljavljati svojega programa, prihajalo bo do kompromisov, večinoma pa se čisto nič ne bo spremenilo, ker za to ne bo soglasja.”

Prav tako bloger opozarja, da hud problem zna biti tudi  preveč strank v koaliciji, saj prihaja do preveč trenj, ki jo znajo na koncu razbiti, ne glede na to, če je ta programsko sorodna,” piše bloger ter dodaja, da: “nikoli ne smemo zanemariti osebnih ambicij in zamer politikov, boja za stolčke in servisiranja zakulisnih interesov.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]