Mercator na razprodaji, sum korupcije in cenzura

22. Jun 2013 17:33

Se nam s prodajo Mercatorja res obeta največja možna korupcijska afera trenutno? Kakšni zavezniki so ob tem domači uredniki in novinarji? Je njihova naloga, da razprave o prodaji Mercatorja utišajo, potisnejo pod preprogo in skrijejo, so zgolj lenobni in brezbrižni? Se nad njimi vršijo pritiski, so nalogo vendarle opravili zadovoljivo?

To je le nekaj vprašanj, ki si jih v tokratnem zapisu postavlja dr. Boris Vezjak. Z analizo poročanj različnih slovenskih medijev je zato skušal ugotoviti kolikokrat so slovenski mediji o prodaji Mercatorja hrvaškemu Agrokorju poročali kritično. Za izhodišče presoje je vzel dva indica take kritičnosti: najbolj vehementno izraženo stališče doslej, ki ga je (kot edini) podal Marko Golob v okviru tiskovne konference Solidarnosti in Odbora za pravično in solidarno družbo, ko je spregovoril o možni korupciji, ter podatek o lansiranju peticije proti prodaji Mercatorja.

Torej v kakšni obliki so lahko državljani postali seznanjeni s tema dvema informacijama. Do kakšnih ugotovitev je prišel si preberete v zapisu.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]