Migranti, izginotja mladih fantov v Mariboru, suženjstvo,… kaj nam pa morejo, morejo, morejo…

17. Mar 2016 07:07

Živimo v času, ko ta teče tako hitro, da večina ljudi sploh nima časa, da bi življenje živelo, temveč se le predajajo toku v želji, da dan hitro mine preprosto zato, ker v globini duše upajo, da bo morda jutri bolje. A ni.

Še sreča, da se nekateri znajo oprijemati vsaj drobnih trenutkov, ki jih ustvarjajo na osebni, intimni ravni, ki pripomorejo, da- če pred resničnostjo, ki jih obdaja, lahko zamižijo- mislijo, da pa sploh še ni tako hudo, kot se govori.

Brezglava, nepremišljena in za Evropo skrajno uničujoča migrantska politika, je včeraj njeni glavni sprožilki že pokazala, da je v mnogočem ravnala narobe. Na volitvah v treh nemških zveznih deželah je vladajoča stranka kanclerke Angele Merkel zabeležila občutne izgube. V vseh treh deželah pa se je v parlament prebila desna populistična Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je nastopala proti migrantom. Nemci so tako v vseh treh zveznih deželah z glasovanjem pokazali tudi svoj odločni ne do politike kanclerke Angele Merkel, ki ga sicer- zaradi enostranskih medijev- prej niso mogli.

Če za trenutek odložimo romantiko in se trezno ozremo okoli sebe, … več (piše Milena Miklavčič)

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]