Milan Kučan očitno glavna ovira desnice pri vzponu na oblast

15. Jan 2014 09:03

kucan_matic_stojsKot so v zadnjih dneh obširno poročali mediji naj bi bil Milan Kučan, po navedbah Romana Leljaka, leta 1972 kot takratni član CK ZKS seznanjen z umorom hrvaškega študenta Stjepana Crnogorca. Kučan zato v odgovor ponuja gradivo, ki naj bi Leljaka postavljalo na laž.

Povojni poboji so se očitno izčrpali in za politične potrebe je potrebno demonizirati tudi novejšo zgodovino, katere soustvarjalec je bil tudi Milan Kučan, ki je očitno po mnenju ideologov dela desnice glavna ovira pri njihovem vzponu do oblasti, svoj tokratni zapis začenja avtor bloga Prebliski.

Ob tem ponudi, kot piše, malo prepotrebne zgodovinske osvežitve. Zapis pa zaključuje, da se osamosvojitelji ne morejo znebiti kompleksa drugega moža, ki ne dovoli, da se o prvem kaj objektivno spregovori, razen da se ga demonizira. V teh manirah smo šli tako daleč, da smo celo lastno obveščevalno službo oskubili, ko smo obelodanili, da je Sova imela tajne račune, fiktivna podjetja in da je prisluškovala predsedniku sosednje države. (foto: Matic Štojs)

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]