Miley Cyrus bolj pomembna od državljanjske vojne v Siriji

9. Sep 2013 14:52

Zakaj so mediji v ZDA toliko pozornosti namenili nastopu Miley Cyrus na podelitvi nagrad MTV? Odgovor se skriva v sicer satiričnem besedilu na The Onion, kjer so si privoščili urednico cnn.com Meredith Artley. A, kot piše Sašo Ornik, se v besedilu vendarle skriva čista resnica.

Satirični komentar “Meredith Artley” se začenja: “Novico smo uvrstili na top pozicijo, ker smo želeli, da nanjo kliknete, zaradi česar imamo večji obisk strani in posledično več zaslužimo z oglasi. Nič, ampak res nič, v tej novici nima informativne vrednosti in nobene zveze s tem, da bi novinarstvo moralo imeti pozitiven vpliv na družbo. Za boga milega, zraven smo objavili še zgodbo o njenih najbolj šokantnih gibih. Če prav pomislim, smo družbi verjetno naredili škodo, pa tudi tisočem ljudi, ki umirajo v Siriji ali trpijo zaradi nemirov v Egiptu…”

Ornik dodaja, da je medijski svet le odslikava potrošniškega sveta v katerem živimo in potrošniki pač zahtevajo veliko novic o zadnjih zvezdniških izpadih. Zakljulčuje, da se je zato potrebno vprašati, za koliko sranja na tem svetu je krivo ljudstvo in koliko politika, mediji, elite in tako dalje. Iz dneva v dan namreč delamo napačne izbire in potem so za vse vedno krivi drugi.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]