Morebitno odprtje arhivov tajnih služb Avstrije, Nemčije, Italije, Francije in Velike Britanije bi v Sloveniji povzročilo pravo eksplozijo

26. Jan 2014 17:33

tajne_sluzbeV zadnjem času so tako na Hrvaškem kot tudi v Sloveniji ponovno aktualni dokumenti o delovanju tajnih služb bivše Jugoslavije. Tovrstne aktivnosti, kot tudi mešetarjenje in prirejanje tajnih dokumentov služijo predvsem za potrebe medsebojnega političnega in ideološkega obračunavanja in so že ustaljena praksa, piše bloger Plagiator. Z omenjenimi dokumenti se namreč, kot piše, ukvarjajo predvsem amaterji, ki o delovanju teh služb vedo bolj malo.

Meni sicer, da so, ob razpadu nekdanje skupne države Jugoslavije, njene tajne službe največji del arhivov uničile in danes lahko govorimo le še o zelo škrbinastih ostankih, po katerih so, preden so jih delno ali v celoti odprli raznim domačim raziskovalcem, temeljito prebrskali predstavniki raznih tujih zainteresiranih in “prijateljskih” tajnih služb ter mogoče še sami kaj odstranili. Če se to ne bi predhodno dogodilo se Hrvatom ne bi dogodila zgodba lex Perkovič in Slovencem ne lex Udba, je prepričan bloger.

Med drugim se dotakne tudi tajnih služb nekaterih drugih evropskih držav, ki so imele dobre odnose z jugoslovanskimi tajnimi službami. Meni, da bi morebitno odprtje arhivov tajnih služb Avstrije, Nemčije, Italije, Francije in Velike Britanije povzročilo pravo eksplozijo v Sloveniji in tudi drugih državah bivše Jugoslavije, a dodaja, da seveda te države niso neumne, da bi kaj takšnega dovolile ter tako sprožile padanje nekaterih njim zvestih političnih elit v teh državicah ali morebiti celo kakšno bratomorno vojno.

Oznake:, , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]