Muslimani so na Zahodu veljali za homoseksualce

16. Jun 2016 08:45

muslimankaPovršno gledano obstaja veliko možnosti, kako pojasniti dejanja Omarja Mateena: je bil konzervativen fanatik orožja, ki je ljudi z drugačnim načinom življenja pripravil do molka, kot to konzervativni fanatiki orožja pač počnejo? Je bil zmešan psihopat, ki si ni bil na jasnem z lastno seksualnostjo? Ali pa je pobil 49 obiskovalcev homoseksualnega kluba preprosto zato, ker je bil musliman in muslimani pač ne marajo homoseksualcev?

Velenjčan se je tako v svojem zadnjem zapisu lotil stereotipa, da so muslimani homofobi, kar je marsikdo razbral iz dejanj Omarja Mateena. Enačma islam=homofob pa je po njegovem mnenju veljavna prav toliko, kot njeno lastno nasprotje. Istospolna ljubezen naj bi bila stoletja v islamskem  svetu enako samoumevna, kot je danes za islamiste demoniziranje homoseksualnosti.

Predvsem pogled v zgodovino islamskega pesnjenja pokaže, kako nezavrto so muslimani obravnavali ljubezen do istega spola.  Prav verjetno je, da ni nobena druga kultura ustvarila toliko raznoliko homoerotično literaturo kot islamska.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]